Thursday, 3 October 2013

KBC 7-Episode 10 Questions with Answers


GBBJ Question on 27/09 - Episode 10
Q. Which character created by Sarat chandra Chattoupadhay pines for Paro’s love?
A. Girish B. Chunilal C. Shekhar D. Devdas
Ans. D. Devdas


Q1. According to the Ramayana, whom did Raja Bhagirath request to reduce the flow of Ganga when she arrives on Earth?
A. Shiva B. Himalaya C. Parvati D. Kartikeya
Ans. A. Shiva


Q2. Who is the director of National Film Award winning films ‘Chokher bali’ in Bengali, ‘Raincoat’ in Hindi and ‘The Last Lear’ in English?
A. Gautam Ghose B. Rituparno Ghosh C. Buddhadeb Dasgupta D. Aparna Sen
Ans. B. Rituparno Ghosh


Q3. What is the most abundant mineral in the human body?
A. Iron B. Calcium C. Zinc D. Sodium
Ans. B. Calcium


Q4. In what sport did India win a bronze in the Junior Women’s World Cup in Germany in 2013?
A. Hockey B. Football C. Volleyball D. Basketball
Ans. A. Hockey


Q5. Who was bestowed with the ‘Rani Laxmibai Stree Shakti Award’ by President Mukherjee on International Women’s Day in 2013?
A. Spirit of Nirbhaya B. Courage of Malala Yousafzai C. Women of India D. Victims of acid attack
Ans. A. Spirit of Nirbhaya


Q6. Who among these women has been elected as a Member of Parliament on different occasions on congress and BJP tickets?
A. Hema Malini B. Maneka Gandhi C. Yashodhara Raje Scindia D. Najma Heptullah
Ans. D. Najma Heptullah


Q7. Which is the coldest place in India?
A. Yusmarg B. Kulgam C. Drass D. Leh
Ans. C. Drass (Second coldest inhabited place in the world after Siberia)


Fastest Finger First Questions
Q1. Arrange these words in the correct orde to form the title of a 2013 film.
A. Poster B. Hero C. Nikla D. Phata
Ans. DACB


Q2. Arrange these countries from east to west
A. Syria B; Brazil C. Japan D. Afghanistan
Ans. CDAB


Q3. Arrange these wars in chronological order
A. Indo-China War B. First World War C. Second World War D. Iran-Iraq War
Ans. BCAD


Q8. According to a Hindi Song, which of these is Yamla Pagla Deewana?
A. Chhora B. Jatt C. Munda D. Puttar
Ans. B. Jatt


Q9. With respect to jobs, what does ‘padonnati’ denote?
A. Credit of salary B. Resignation C. Promotion D. Appointment
Ans. C. Promotion


Q10. Which of these films was inspired by the fake CBI raids in the 1980s?
A. Blood Money B. Talaash C. Chakravyuh D. Special 26
Ans. D. Special 26


Q11. What surname do the businessmen Ghanshyam Das, Krishna Kumari Basant Kumar, Aditya Vikram and Kumar Mangalam share?
A. Ambani B. Tata C. Birla D. Bajaj
Ans. C. Birla


Q12. Which of these is measured in ‘cusec’ (cubic foot per sec)?
A. Mineral Deposit B. Water Flow rate C. Cosmic Distance D. Atmospheric Pressure
Ans. B. Water Flow


Q13. Which tennis player won her first Grand Slam in Jul 2013?
A. Victoria Azarenka B. Francesca Schiavone C. Sabine Lisicki D. Marion Bartoli
Ans. D. Marion Bartoli


Q14. According to the Ramayana, for which king did Rishi Vishwamitra create a new Swarga?
A. Bhagirath B. Trishanku C. Sagara D. Dilipa
Ans. B. Trishanku


Jackpot Question
Q. On 11 Aug 2013, which political party led by Subramanian Swamy merged with the BJP?
A. Rashtriya Lok Dal B. Rashtriya Lok Manch C. Janata Party D. Rashtriya Janata Dal
Ans. C. Janata Party


Q15. According to Guinness World Records, what is the largest Carnivore on land?
A. Polar Bear B. Grizzly Bear C. Royal Bengal Tiger D. Gorilla
Ans. A. Polar Bear


Q16. Which of these states or Union Territories has had two consecutive Woman Chief Ministers?
A. Uttar Pradesh B. Tamil Nadu C. Bihar D. Delhi
Ans. D. Delhi

2 comments: