Friday, 4 October 2013

KBC 7-Episode 11 Questions with Answers


GBBJ Question on 28/09 - Episode 11
Q. Which of these places of worship is also called as “Girza Ghar”?
A. Church B. Gurudwara C. Masjid D. Jain Mandir
Ans. A. Church


Q1. Which country’s National Anthem has different lyrics for each of the country’s four official languages – French, German, Italian, and Romansh?
A. Liechtenstein B. Austria C. Switzerland D. Romania
Ans. C. Switzerland


Q2. Which of Sarojini Chattopadhyaya’s writings so impressed the Nizam of Hyderabad that he granted her a scholarship for higher studies in England?
A. The Lady of the Lake B. The Broken wing C. Suttee D. Mehar Muneer
Ans. D. Mehar Muneer


Fastest Finger First Questions
Q1. Arrange these song lyrics acc to the items mentioned in them from top to bottom of the body parts where the items are worn
A. Choodi Kankegi B. Kajra Behkega C. Bindiya Chamkegi D. Payal Bajegi
Ans. CBAD


Q2. Starting wth the first, arrange these stages in the life of a tree in order of its growth
A. Stem formation B. Fruiting C. Seeding D. Branching
Ans. CADB


Q3. Arrange these political parties in chronological order of their forming
A. Aam Admi Party B. Indian National Congress C. BJP D. CPI(M)
Ans. BDCA


Q3. What is ‘Shuddh Desi’, according to the title of a recent film starring Parineeti Chopra?
A. Ghee B. Romance C. Aam D. Girl
Ans. Romance


Q4. Which of these can be ‘right’ , ‘acute’ or ‘reflex’ ?
A. Circles B. Triangles C. Angles D. Squares
Ans. C. Angles


Q5. In which of the following places would you find yaks in their natural habitat?
A. Ladakh B. Shekhawati region C. Chota Nagpur plateau D. Vidarbha
Ans. A. Ladakh


Q6. In the Mahabharata, who invited Draupadi to sit on his thigh, after Yudhishthira was defeated in a game of dice?
A. Radheya B. Dushasana C. Duryodhana D. Vikarna
Ans. C. Duryodhana


Fastest Finger First Questions
Q1. Starting with the cheapest, arrange these edible items sold in Indi in increasing order of their cost per kg
A. Desi Ghee B. Sarson Ka Tel C. Salt D. Sugar
Ans. CDBA


Q2. Arrange these roman numerals in increasing order
A. X B. V C. IX D. VI
Ans. BDCA


Q3. Arrange these musical milestones associated with A R Rahman in chronological order
A. Release of Roja B. Release of Raanjhanaa C. Oscar Award D. Filmfare Award for Rangeela
Ans. ADCB


Q7. Which of these sweet dishes looks like Jalebi?
A. Kalakand B. Imarti C. Baloo Shahi D. Sohan papdi
Ans. B. Imarti


Q8. In Indian law, which of these words refers to a person below the age of 18?
A. Navjat B. Nasamajh C. Namurad D. Nabalig
Ans. D. Nabalig


Jackpot Question
Q. Who captained India during the Tri-Series in West Indies in 2013 after M S Dhoni was injured?
A. Raina B. Rohit Sharma C. Viral Kohli D. Dinesh Karthik
Ans. C. Viral Kohli


Q9. In the Ramayana, which of these kings was cursed that he would die out of agony of separation from his son?
A. Dashrath B. Rama C. Bharata D. Janaka
Ans. A. Dashrath


Q10. On 16 Sep 2013, who became the first woman of Indian origin to win the Miss America title?
A. Bindhu Pamarthi B. Debelah Morgan C. Nina Davuluri D. Aarti Mann
Ans. C. Nina Davuluri

No comments:

Post a Comment