GBBJ Question on 11/10 - Episode 15
Q. Complete this Hindi Proverb “Jale pe ……….. Chidakna”?
A. Koyala (Coal) B. Paani (Water) C. Tel (Oil) D. Namak (Salt)
Ans. D. Namak
Q. Complete this Hindi Proverb “Jale pe ……….. Chidakna”?
A. Koyala (Coal) B. Paani (Water) C. Tel (Oil) D. Namak (Salt)
Ans. D. Namak
Fastest Finger First
Questions
Q1. From top to
bottom arrange these according to the parts of the body on which they are
generally worn.
A. Ghagra, B. Ghunghat C. Ghungroo, D. Ghadi.
Ans. BDAC
A. Ghagra, B. Ghunghat C. Ghungroo, D. Ghadi.
Ans. BDAC
Q2. Arrange these
services offered by the Indian railway in order in which they were introduced.
A. Rajdhani Express B. Tatkal Scheme, C. Duronto Express D. First electric train.
Ans. DABC
A. Rajdhani Express B. Tatkal Scheme, C. Duronto Express D. First electric train.
Ans. DABC
Q3. Starting with
the northernmost and moving in clockwise direction, arrange these union
territories in order.
A. Lakshwadeep B. Andaman and Nicobar, C. Chandigarh, D. Daman and Diu
Ans. CBAD
A. Lakshwadeep B. Andaman and Nicobar, C. Chandigarh, D. Daman and Diu
Ans. CBAD
Q1. Traditionally,
which of these is matched before a Hindu marriage?
A. Blood group, B. Bank Balance, C. Facebook profile, D. Horoscope.
Ans. D. Horoscope
A. Blood group, B. Bank Balance, C. Facebook profile, D. Horoscope.
Ans. D. Horoscope
Q2. Which medicine
is generally injected in the body to fight bacteria in wounds caused by cuts
from rusty items?
A. Insulin B. Anti Rabies C. Anti Tetanus D. Vitamin B12.
Ans. C. Anti Tetanus
A. Insulin B. Anti Rabies C. Anti Tetanus D. Vitamin B12.
Ans. C. Anti Tetanus
Q3. Complete this
Sanskrit ShlokA. Guru Brahma, Gurur Vishnu, Gurur Devo…..?
A. Swamishwara B. Maheshwara C. Parmeshawara D. Gyaneshwara
Ans; B. Maheshwara
A. Swamishwara B. Maheshwara C. Parmeshawara D. Gyaneshwara
Ans; B. Maheshwara
Q4. The courts of
which of those Grand Slam tournaments is often called as ‘Lak Bajri’ by the
Hindi media?
A. French open B. Australian Open C. US Open D. Wimbledon.
Ans. A. French open
A. French open B. Australian Open C. US Open D. Wimbledon.
Ans. A. French open
Q5. Raghuram Rajan
is the most recent occupant of what post in India?
A. RBI governor B. Director, R&AW C. Chairman, Planning Commission D. Chairman UIDAI.
Ans. A. RBI governor
A. RBI governor B. Director, R&AW C. Chairman, Planning Commission D. Chairman UIDAI.
Ans. A. RBI governor
Q6. In which state
is the Ratlam Station where Karenna kapoor misses her train in ‘Jab We Met’?
A. Madhya Pradesh B. Chhattisgarh C. Punjab D. Maharashtra.
Ans. A. MP
A. Madhya Pradesh B. Chhattisgarh C. Punjab D. Maharashtra.
Ans. A. MP
Q7. Whom did Lalu
Prasad Yadav replace as the Chief Minister of Bihar
in 1990?
A. Bhagwan Jha Azad B. Jaganth Mishra C. Sateyndra nath Sinha D. Bindheswar Dubey.
Ans. B. Jaganth Mishra
A. Bhagwan Jha Azad B. Jaganth Mishra C. Sateyndra nath Sinha D. Bindheswar Dubey.
Ans. B. Jaganth Mishra
Q8. According to
Abhigyana Shakuntlam, as result of which Rishi’s curse did king Dushyant forget
Shakuntla?
A. Vishwamitra B. Durvasa C. Kanva D. Kapil.
Ans. B. Durbasa
A. Vishwamitra B. Durvasa C. Kanva D. Kapil.
Ans. B. Durbasa
Q9. Who is the
first batsman to score a century in all these formats of international
cricket-Test, ODI and T20.
A. Brendon McCullum B. Suresh Raina C. Chris Gayle D. Virat Kohli
Ans. C. Chris Gayle
A. Brendon McCullum B. Suresh Raina C. Chris Gayle D. Virat Kohli
Ans. C. Chris Gayle
Fastest Finger First
Questions
Q1. Arrange these
Akshay Kumar movies in increasing in order of the numbers appearing in their
titles.
A. Khiladi 420 B. Khiladi 786 C. Houseful 2 D. Special 26
Ans. CDAB
A. Khiladi 420 B. Khiladi 786 C. Houseful 2 D. Special 26
Ans. CDAB
Q2. Arrange these
words in the correct order to form name of famous freedom fighter?
A. Abul B. Maulana C. Azad D. Kalam.
Ans. BADC
A. Abul B. Maulana C. Azad D. Kalam.
Ans. BADC
Q3. Starting from
least, arrange the following in increasing period order of the total duration?
A. Kalp B. Yuga, C. Divas D. Varsh.
Ans. CDBA
A. Kalp B. Yuga, C. Divas D. Varsh.
Ans. CDBA
Q10. Which of these
is a kind of a mobile phone?
A. Dashing Phone B. Cool Phone C. Smartphone D. Long Phone
Ans. C. Smart Phone
A. Dashing Phone B. Cool Phone C. Smartphone D. Long Phone
Ans. C. Smart Phone
Q11. In the movie,
‘Athithi tum kab jaoge’, who played the role of a guest?
A. Anupam Kher, B. Paresh Rawal C. Boman irani D. Satish Kasushik.
Ans. B. Paresh Rawal
A. Anupam Kher, B. Paresh Rawal C. Boman irani D. Satish Kasushik.
Ans. B. Paresh Rawal

No comments:
Post a Comment