Thursday, 10 October 2013

KBC 7-Episode 13 Questions with Answers


GBBJ Question on 05/10 - Episode 13
Q. According to Hindu Mythology, which of these was a brother of God Krishna?
A. Ram B. Balram C. Arjun D. Parsuram
Ans. B. Balram


Fastest Finger First Questions
Q1. Starting from the first, arrange these occasions in the order in which they are celebrated annually, in India, according to the western calendar
A. Teacher’s Day B. Valentine’s Day C. Children’s Day D. New Year’s Day
Ans. DBAC


Q2. Arrange the following names as they would appear in a Hindi dictionary?
A. Chitrangada B. Parineeti C. Kangana D. Yami
Ans. CABD


Q3. Arrange these tourist attractions in order from west to east
A. Mahabodhi Temple B. Hawa Mahal C. Howrah Bridge D. Gwalior Fort
Ans. BDAC


Q1. Which of these food preparations is the standard accompaniment with ‘litti’?
A. Kulcha B. Chhola C. Chokha D. Kachori
Ans. C. Chokha


Q2. Which of these phrases means ‘feeling very angry’?
A. Nak Bahna B. Paseena tapakna C. Ansu Bahna D. Khun Kholna
Ans. D. Khun Kholna


Q3. According to the Bhagavad Gita, which of these cannot be cut by a weapon, burnt by fire, dissolved by water or dried with air?
A. Aatma B. Yasha C. Dhan D. Yog
Ans. A. Aatma


Q4. Which of these treatments causes hair loss?
A. Chemotherapy B. Virotherapy C. Speleotherapy D. Physiotherapy
Ans. A. Chemotherapy


Q5. Which of these rivers origination in India and joins the Ganges in Bangladesh?
A. Bagmati B. Damodar C. Mahananda D. Son
Ans.: C. Mahananda


Q6. Who is the first captain to win all the ICC Trophies World T20, World Cup and Championship Trophy?
A. Kumar Sangakkara B. Ricky Ponting C. Graema Smith D. Mahendra Singh Dhoni
Ans. D. Mahendra Singh Dhoni


Q7. The United Nations has adopted 2013 as the International Year of which food?
A. Millet B. Quinoa C. Bajra D. Oat
Ans. B. Quinoa


Q8. Which team first won the Durand Cup football tournament in 1940 and most recently, 2013?
A. East Bengal Club B. Mohun Bagan C. Dempo Sports Club D. Mohammedan Sporting
Ans. D. Mohammedan Sporting


Fastest Finger First Questions
Q1. Arrange these Hindi phrases from top to bottom according to the human body parts mentioned in them.
A. Haath Uthhana B. Zubaan Chalana C. Matha Phodna D. Pair Pakadna
Ans. CBAD


Q2. Starting with the lightest, arrange these weights in the increasing order
A: One Gram B. One Quintal C. One Kilogram D. One Metric Tonne
Ans: ACBD


Q3. Starting with the earliest, arrange these films directed by Karan Johar in order of their release
A. Kabhi Kushi Kabhi Gham B. My Name is khan C. Kuch Kuch Hota Hai D. Student of the year
Ans. CABD


Q9. Tandoori, Khasta and Missi are all types of what?
A. Dal B. Rice C. Roti D. Vegatables
Ans. C. Roti


Q10. Which of these is true about a leap year?
A. Has only 28 days in February B. Has 366 days in a year C. All months have 30 days D. Has only 365 days in a year
Ans. B. Has 366 days in a year


Q11. Which of these animals is depicted in a zodiac sign?
A. Octopus B. Turtle C. Spider D. Crab
Ans. D. Crab


Q12. The diseases of which kind of animals are described in ‘Hastayurveda’, a book related to animal diseases?
A. Elephants B. Cows C. camels D. Goats
Ans. A. Elephants


Q13. Which team won the inaugural edition of the Indian Badminton League?
A. Hyderabad Hotshots B. Awadhe Warriors C. Pune Pistons D. Mumbai Masters
Ans. A. Hyderabad Hotshots


Jackpot Question
Q. Which city is the capital of Kenya?
A. Mombassa B. Nairobi C. Kampala D. Addis Ababa
Ans. B. Nairobi

No comments:

Post a Comment