GBBJ Question on 04/10 - Episode
12
Q. In which of
these films is the hero a singer?
A. Chasme Badoor B. Aashiqui 2 C. Lootera D. Murder 3
Ans. B. Aashiqui 2
Q1. On
which book is the film “Kai Po Che” based on?
A. Two States, B. Three Mistakes of My Life C. Five Point Someone D. One Night
at Call Center
Ans. B. Three mistakes of my life.
Q2. Thailand ’s
Ratchanok Intanon became the youngest women’s singles winner in the World
Championship of which sports in August 2013?
A. Badminton B. Squash C. Table tennis D. Polo
Ans. A. Badminton
Q3. The
parents of which of these presidents were former prime minsters of the same
country?
A. Park Guen-Hye B. Chandrika Kumartunga C. Dilma roseph D. Magawato
Sukarnoputro.
Ans. B. Chandrika Kumartunga
Q4.
According to 2011 census, which state in India has the lowest population
density?
A. Sikkim, B. Mizoram C. Arunachal Pradesh D. Nagaland.
Q5. Who
served as the backup cosmonaut for Rakesh Sharma on the Soyuz T-11 mission,
which launched the first Indian into space?
A. Nivedita Bahsin, B. Trilochan Singh Brar C. Ravish Malhotra D. Kamlesh
Lulla.
Ans. C. Ravish Malhotra
Fastest Finger First Questions
Q1. Arrange
these everyday circular objects according to increasing size of their
circumference.
A. Cycle Tyre B.
Wedding Ring C. Food Thali D. Bangle
Ans. BDCA
Q2.
Arrange these lines from one of Gandhiji’s favorite Bhajans in order
A. Tene Kahiye Je, B. Vaishnava Jana toh C. Peer parai D. Jane Re
Ans. BACD
Q3.
Arrange these countries from north to south.
A. Sri Lanka B. Russia C. China D.
India
Ans. BCDA
Q6. To do
which of these activities is a ‘bawarchi’ employed at a house?
A. Stitch clothes B. Teach the children C. Guard the house D. Cook food
Ans. D. Cook food
Q7. In India , on the
back of which of these cards would you find a magnetic strip?
A. PAN Card B. Voter Identity Card C. ATM Card D. Ration Card
Ans. C. ATM Card
Q8. Which
search engine has a button that says “I’m feeling Lucky?
A. Bing B. Google C. Yahoo! D. Wikipedia
Ans. B. Google
Q9. Which
Pakistani team played in the 2013 Champions League T20?
A. Karachi Dolphins B. Lahore Lions C. Faisalabad Wolves D. Hyderabad Hawks
Ans. C. Faisalabad Wolves
Q10. The
shell of a hen’s egg is mainly made of which of these substances?
A. Calcium Carbonate B. Sodium Hydroxide C. Phosphoric Acid D. Sodium Chloride
Ans. A. Calcium carbonate
Q11.
Which of these neighboring countries of India is the smallest in terms of
area?
A. Myanmar B. Bhutan
C. Nepal D. Sri Lanka
Ans. B. Bhutan
Q12.
Which of these personalities was not born in India ?
A. Omar Abdullah B. Naveen Patnaik C. Naveen Jindal D. Rahul Gandhi.
Ans. A. Omar Abdullah
Q13. In
mythology, which son of Yayati exchanged his youth for his father’s old age?
A. Yadu B. Puru C. Turvasu D. Druhyu
Ans. B. Puru
Q14.
Which company topped the 2013 list of Fortune 500 companies?
A. Apple B. Wal-Mart Stores C. ExxonMobil D. General Electric
Ans. B. Wal-Mart Stores
Q15. Who wrote the lyrics of the Ghazal ‘Chupke
Chupke Raat Din Aansoo Bahana Yaad Hai”?
A. Hasrat Mohani B. Hasrat Jaipuri C. Faiz Ahmad Faiz D. Qamar Jalalabadi.
Ans. A. Hasrat Mohani

No comments:
Post a Comment