Q: Out of these,
which is not the initial of any of the past Prime ministers?
A. VP B. HD C. IK D. LK
Ans. D. LK
Q1. Boal, Tengra and Magur are all species of which marine
creature?
A. Prawns B. Fish C. Crabs D. Turtles
Ans. B. Fish
Q2. Metal tools
and machines are worshipped during which of these festivals?
A. Baisakhi B. Dhanteras C. Vishvakarma Puja D. Saraswati Puja
Ans. C. Vishvakarma Puja
Q3. Which of
these is used as the universal symbol for the fight against HIV/AIDS?
A. Blue Circle B. Red Ribbon C. Pink Balloon D. White Bird
Ans. B. Red Ribbon
Q4. According to
the song “Ghagra”, who is “Agra
ki azeem funkara’ and “Noor e nazar”?
Ans. C. Mohatarma Mohini
Q5. Which of
these is a popular game?
A. Twitter B. Angry Birds C. Whatsapp D. Instagram
Q6. ‘Mona
Darling’, played by Bindu and Mahie Gill in films, was an associate of which
villain?
A. Teja B. Mogambo C. Gabbar C. Shakaal
Ans. A. Teja
Q7. Which of
these is a type of Visa that allows free movement across most European
countries?
A. Geneva B. Schengen C. Prague D. Maastricht
Ans. B. Schengen
Q8. Reita Faria,
Diana Hayden and Yukta Mookhey have all won which of these titles?
A. Miss Universe B. Miss Earth C. Miss Asia Pacific D. Miss World
Ans. D. Miss World
Q9. Which
football club won the English Premier League in 2012 after a gap of 44 years?
A. Queens Park
Rangers B. Newcastle United C. Liverpool D. Manchester City
Q10. Which of
these garments if named an atoll in the Marshall Islands ?
A. Capris B. Bikini C. Bermuda D. Hoodie
Ans. B. Bikini
Q11. Mother of
the late Mansoor Ali Khan Pataudi was the Begum of which princely state of India ?
A. Gwalior B. Alwar C. Bhopal D. Rampur
Ans. C. Bhopal

No comments:
Post a Comment