Q. Out of these
games name the Match which can be won by an Innings?
A. Football B. Badminton C. Cricket D. Kabaddi
Ans. C.
Cricket
Q1. Which of
these cricketers is credited with the invention of the doosra?
A. Harbhajan Singh B. Muttiah Muralitharan C. Saqlain Mushtaq D. Anil Kumble
Ans. C. Saqlain Mushtaq
Q2. What type of
naval vehicle is the INS Sindhurakshak?
A. Destroyer B. Submarine C; Aircraft Carrier D. Patrol Vehicle
Ans. B. Submarine
Q3. Which place
of worship is located between the Nar and Narayan mountains?
A. Kedarnath B. Badrinath C. Amarnath Cave D. Vaishno Devi
Ans. Badrinath
Q4. In which city
was Vasco Da Gama first buried?
A. Calicut B. Diu C. Vasco Da Gama D. Cochin
Fastest Finger First
Questions
Q1. Starting from
the front of a motor car, arrange these parts in correct order
A. Steering Wheel B. Backseat C. Headlights D. Dashboard
Ans. CDAB
Q2. Arrange these
famous Hindi screen pairs from the earliest to the latest
A. Raj Kapoor – Nargis B. Govinda – Karisma C. Dharmendra – Hema Malini D.
Ranbir Kapoor – Deepika Padukone
Ans. ACBD
Q3. Arrange these
states in the increasing order of members they send to the Lok Sabha
A. UP B. Maharashtra C. Sikkim D. Uttarakhand
Ans. CDBA
Q5. In the title
of a 2013 Hindi film, which of these characters is told to run?
A. Munna B. D K Bose C. Milkha D. Lola
Ans. C. Milkha
Q6. Which of
these Indian cricketers are brothers?
A. Irfan and Yusuf Pathan B. Ravindra and Ajay Jadeja C. Bhuvneshwar and Vinay
Kumar D. Ishant and Rohit Sharma
Ans. A. Irfan and Yusuf Pathan
Q7. What is the
name of the dancing form of Lord Shiva that gained prominence in India during
the Chola period?
A. Rudra B. Nataraja C. Ardhanarishwara D. Bhairava
Ans. B. Nataraja
Q8. In which
district of Chhattisgarh did Maoists attack a convoy of Congress leaders on 25
May 2013?
A. Sukma B. Bastar C. Dantewada D. Mahasamund
Ans. B. Bastar
Q9. Which vitamin
helps with blood clotting?
A. A B. B C. C D. K
Ans. D. Vitamin K
Q10. Which of
these personalities has also served as Deputy prime Minister of India ?
A. Lal Bahadur Shastri B. L K Advani C. Gulzarilal nanda D. Arjun Singh
Ans. B. L K Advani
Q11. What name
was given to the operation by the Indian Army to rescue stranded travellers
from Uttarakhand during the 2013 floods?
A. Operation Sukun B. Operation Asha C. Operation Flood D. Operation Surya Hope
Ans. D. Operation Surya Hope
Q12. In which of
these sports has India
never won silver medal at the Olympic Games?
A. Boxing B. Hockey C. Wrestling D. Shooting
Ans. A. Boxing
Q13. What is India ’s first
ingeniously developed passenger car?
A. Maruti 800 B. Tata Indica C. Premier Padmini D. Ambassador
Ans. B. Tata Indica
Fastest Finger First
Questions
Q1. Arrange these
words to form a slogan by Lokmanya Bal Gangadhar Tilak
A. Hamara B. Janamsidh C. Adhikar Hai D. Swaraj
Ans. DABC
Q2. Arrange these
customs for a bride in the order in which they take place during a wedding
A. Jaimala B. Vidai C. Mehendi D. Griha Pravesh
Ans. CABD
Q3. Starting from
the north and going clockwise, arrange these Indian Badminton League teams
according to the places mentioned in their names
A. Hyderabad Hotshots B. Mumbai masters C. Delhi Smashers D. Awadh warriors
Ans. CDAB

No comments:
Post a Comment