Q: Which of these films is produced and directed by Prakash Jha?
A. Karo ya Maro B. Satyagrah C. Ahsayogh D. Swaraj
Ans. B. Satyagrah
Q1. Which of these creatures does not have both the male and
female reproductive organs in the same body (Hermaphrodites)?
A. Earthworm B. Snail C. Black Sea Bass D. Termite
Ans. D. Termite
Fastest Finger First
Questions
Q1. Arrange these
words to form a Hindi proverb
A. Bikna B. Mol C.
Ke D. Paani
Ans. DCBA
Q2. Starting with the earliest, arrange
these monuments in our national capital in the order they were built
A. Red Fort B.
Akshardham Mandir C. Parliament House D. Qutab Minar
Ans. DACB
Q3. Starting from
the first, arrange these characters from the Mahabharata in the order they
appear in the epic
A. Shantanu B. Draupadi C. Kunti D; Abhimanyu
Q2. Which of these
usually eaten hot?
A. Rasgulla B. Pakoda C. Laddu D. Faluda
Ans. B. Pakoda
Q3. According to
the popular song by Shreya Ghosal , who arrives to light “beedi and chillam”
with her “husn ki teeli” ?
A. Sharmilli Sheila B. Mazedaar Munni C. Meethi Jalebi D. Chikni
Chameli
Ans. D. Chikni Chameli
Q4. Which of these is
not a type of vitamin?
A. Vitamin A B. Vitamin X C. Vitamin D D. Vitamin E
Ans. B. Vitamin X
Q5. The newborn of
which of these mammals weighs the heaviest?
A. Blue Whale B. African Elephant C. Hippopotamus D. Giant Panda
Ans. A. Blue Whale
Q6. Which of these
parties broke away from the NDA in June 2013, after a 17-year long alliance?
A. Janata Dal (S) B. Telugu Desam Party C. Janata Dal (United) D.
Biju Janata Dal
Ans. C. Janata Dal (
United)
Q7. Which one of these
states is the largest in area?
A. Assam B. Arunachal Pradesh
C. Punjab D. Haryana
Ans. B. Arunachal
Pradesh
Q8. Which of these
sportsmen has not yet won the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?
A. Anju Bobby George B. Anjali Bhagwat C. Krishna Poonia D. Mary
Kom
Ans. C. Krishna Poonia
Q9. Which poem are
these lines from: “Nari tum keval Shraddha ho, Vishwas-rajat-nag- pagtal mein,
Piyush-srot-si baha karo, Jivan ke sunder samtal hein”?
A. Aansu B. Prem Pathik C. kaanan Kusum D. Kamayani
Ans. D. Kamayani
Q10. Which is the only
country, apart from India , where one can find the Indian rhinoceros in its natural Habitat?
A. Bangladesh B. Nepal C. China D. Sri Lanka
Ans. B. Nepal
Fastest Finger First
Questions
Q1. Arrange the following, from top to bottom, in order of the
body parts on which the items mentioned in them are worn
A. Pagdi Bandhna B. Jutiya Ghissna C. Chudiyaan Penhnna D. Lungi
Lapetna
Ans. ACDB
Q2. Starting from the junior
most, arrange these ranks in the Indian Army in ascending order of seniority
A. Lieutenant Colonel
B. General C. Colonel D. Lieutenant General
Ans. ACDB
Q3. Arrange these
famous women in chronological order of their birth
A. Sarojini Naidu B. Rani Lakshmibai C. Indira Gandhi D. Mumtaz
Mahal
Ans. DBAC
Q11. Complete this
popular saying “Daane Daane par likha hai _________”?
A. Ugaane waale ka kaam B. Kharidne waale kaa daam C. Pakaane
waale ka paigam D. Khaane waale ka naam
Ans. D. Khaane waale
ka naam
Q12. In geometry, if a
shape has only three sides namely A, B and C, then what shape would that be?
A. Rectangle B. Square C. Triangle D. Pentagon
Ans. C. Triangle
Jackpot Question:
Which of these is not
among the four Vedas?
A. Yajur B. Ayurved C. Rig D. Sama
Ans. B. Ayurved
Q13. Which of these
films is the first Hindi film as a lead actor for a South Indian actor?
A. Aashiqui 2 B. Raanjhanaa C. Fukrey D. Ghanchakkar
Ans. B. Raanjhanaa
Q14. Which of these is
not a computer operating system?
A. Apple OS X B. Linux C. Windows 8 D. Adobe Photoshop
Ans. D. Adobe
Photoshop
No comments:
Post a Comment