GGBJ Question on
14/09 – Episode 4
Q. In the name of the festival “Dhanteras”
what does the word “Teras” actually mean?
A. Name of Laxmi B. Day of Month C.Prosperity D. New Utensils
Ans. B. Day of Month
Q1. In 2013, India ’s Pinki Sonkar flipped the
coin for the toss for which of these events?
A. Wimbledon men’s singles Final B. First Ashes test C. Australian open Ladies
Singles final D. Champions Trophy Final
Ans. A. Wimbledon men’s singles Final
Q2. Which gas is the most reactive of all
chemical elements?
A. Oxygen B. Chlorine C. fluorine D. hydrogen
Ans. C. Flourine
Fastest Finger First
Questions
Q1. Arrange these words in the correct order
to form the title of a song honouring our national flag
A. Uncha B. Jahnda C. Hamara D. Rahe.
Ans. BADC
Q2. Arrange these movies of Rohit Shetty as
per their year of release from first to last.
A. Golmaal, B. Bol Bachchan, C. Chennai Express D. Golmaal Returns.
Ans. ADBC
Q3. Arrange these International Airports from East to West.
A. John f Kennedy Airport B. Netaji Subhash Chandra Bose C. Charles De Gaulle D.
Jinnah
Ans. BDCA
Q3. Which of these is a song picturised on
Sharmila Tagore from the film ‘Amar Prem’?
A. Raina Beeti Jaye, B. Kohli Na Aye, C. Yuvi sateiyein, D. Gambhir rulaye
Ans. A. Raina Beeti Jaye
Q4. In the human body, what makes the pupil of
an eye contract or dilate?
A. Hunger, B. Thirst, C. Light, D. Sound.
Ans. C. Light
Q5. NR Narayana Murthy was appointed Executive
chairman of IT Giant in 2013?
A. Infosys, B. TCS, C. WIPRO, D. HCL
Ans. A. Infosys
Q6. What is the name of India ’s first
ever indigenous aircraft carrier launched in August 2013?
A. INS Viraat B. INS Shaurya C. INS chakra D. INS Vikrant.
Ans. D. INS Vikrant
Q7. BP Mandal, who chaired the second backward
classes commission, also known as Mandal commission, served as chief minister
of which state?
A. Uttar Pradesh, B. Bihar, C. West Bengal , D.
Odisha
Ans. B. Bihar
Q8. Who is the author of the poem “Where the
mind is without fear’?
A. Muhammad Iqbal, B. Bankim Chandra Chatterjee C. RabindraNath Tagore D. Sri
Aurobindo.
Ans. C. RabindraNath Tagore
Q9. To reach which of these places do pilgrims
start their journey on foot from Gauri Kund?
A. Badrinath, B. Kedarnath, C. Vaishano Devi, D. Amarnath.
Ans. B.Kedarnath
Q10. Which of these sportsmen started his
carrier as a travelling ticket examiner with Indian railways?
A. Bhuvneshwar Kumar B. Shikhar Dhawan, C. Ravinder Jadeja, D. Mahendra Singh
Dhoni
Ans. D. Mahendra Singh Dhoni
Fastest Finger First
Questions
Q1. Arrange these sons of kunti, of the
Mahabharatha, in increasing order of their seniority.
A. Bheama, B. Karna, C. Yudhisthira D.Arjuna.
Ans. DACB
Q2. Starting with the first, arrange these
educational qualifications in the order in which one normally achieves them.
A. Graduate B. Matric C. Post graduate D. Doctrate
Ans. BACD
Q3. Starting with smallest, arrange these
named in increasing order of the numbers represented in them.
A. Ashtaang, B. Ekdant C. Sahastrabhuja D. Dashavtaar.
Ans. BADC
Q11. A Batsman is most likely to be called
‘out of form’ because of which of the following?
A. Not taking Wickets B. Not winning tosses C. Not bowling full tosses D. Not
Scoring runs
Ans. D. Not Scoring runs
Q12. The increased level of which of these causes
more humidity in the air?
A. Dust B. Water vapour C. Smoke D. Sunlight
Ans. B. Water vapour
Q13. Which of terms is used to denote food
that is permissible for consumption according to Islamic law?
A. Jhatka B. Haram C. Halal D. Kosher
Ans. C. Halal
Jackpot
Question
Q. In
the year 2013, Which of these players was given the Rajiv Gandhi Khel Ratna
award?
A. Virat Kohli, B. Ronjon Sodhi, C. M.S Dhoni D.Sachin Tenduklar
Ans. B. Ronjon Sodhi
Q14. Which film this song from? (Badtameez
Dil)
A. Special 26 B. Shootout at Wadala C. Himmatwala D. Yeh Jawani Hai Deewani
Ans. D. Yeh Jawani Hai Deewani
Q15. Penguin, Ostrich, Emu and Kiwi have what
in common?
A. Similar shapes B. Can not fly C. Can not walk D. Can not see
Ans. B. Can not fly
Q16. What disease, ascribed to a deficiency of
vitamin B1, gets its name from a Sinhalese word for “weakness”?
A. Anaemia B. Riboflavin C. Beriberi D. Kala-azar
Ans. C. Beriberi
No comments:
Post a Comment